Koffieautomaten en automatenkoffie

koffieautomaten en bekers & ingrediënten

Koffieautomaten en koffiebekers

Er zijn verschillende koffiebeker concepten voor koffieautomaten. Wilt u een automatische beker uitgifte of niet en welke koffiebekers wilt u gebruiken?

De koffieautomaten die voorzien zijn van een automatische beker afgifte hebben ook sensoren die de aanwezigheid van een koffiebeker herkennen. Zo kunnen de koffie gebruikers een plastic of kartonnen koffiebeker vaker gebruiken of zelfs koffie in een eigen porceleinen mok zetten. De meeste koffieautomaten gebruiken plastic bekers bij de automatische beker afgifte.

Als u geen automatische bekeruitgifte wenst dient u ook een koffiebekerautomaat of andere koffiebekervoorziening nabij de koffiautomaat te plaatsen. U heeft dan vaak meer mogelijkheden welke koffiebekers u wilt gebruiken.  U kunt dan ook kiezen tussen koffiebekers en koffiebekerhouders. De koffiebekers met een koffiebekerhouder zijn minder belastend voor het milieu omdat zij minder materiaal bevatten.

Of porseleinen koffiebekers nu beter voor het milieu is dan plastic of kartonnen bekers is niet echt overtuigend duidelijk. Een en ander is sterk afhankelijk hoe porseleinen bekers gereinigd worden.

Koffiebekers kunnen verschillende groottes hebben en hierop kunt u de koffieafgifte van uw koffiemachine op laten aanpassen.

Bedenk ook dat u koffiebekers kunt bedrukken met uw eigen logo of tekst. Dit kan bij alle soorten bekers, zowel bij kartonnen bekers als bij plastic bekers, maar ook bij uw porseleinen servies. Meer koffiebekers met opdruk.