Koffieautomaten en automatenkoffie

Koffieautomaten en zetwijze

Zetwijzen koffie in koffieautomaten

Koffieautomaten hebben heel verschillende verschijningsvormen en koffie zetwijzen. Een koffie automaat kan koffie maken op de volgende manieren:

  • Instant koffie of vriesdroog koffieautomaat Instantkoffie of vriesdroog koffie is oploskoffie. Voordeel is de eenvoudige zetwijze, onderhoud en de snelheid waarmee een kopje koffie gemaakt wordt. Ook de prijs is gunstig.
  • Liquid koffie Aanleng-koffie: werkt met koffie-extract en is een vloeibare koffiesiroop. Voordeel is ook de snelheid waarmee een kopje koffie gemaakt wordt, Nadeel is dat (ook onaangebroken) siroop koel bewaard moet worden. Koffie op Liquid basis is duurder dan instant koffie.
  • Vers gefilterde koffie - freshbrew koffieautomaat Freshbrew is een vers gezette (filter) koffie in een koffieautomaat per kopje. Elk kopje koffie wordt versgezet. Freshbrew is een speciale filterkoffie gemaakt voor koffieautomaten. Wellicht wilt u ook freshbrew per koffiekan?
  • koffiezetters (zetkoffie) Koffie per kan. Deze koffie komt uit koffie apparaten die snel een kan koffie kunnen zetten. Soms is het handig om met kannen koffie te werken bij vergaderingen of presentaties. Niet alle koffieautomaten zijn geschikt voor kannen koffie en er zijn koffieautomaten die alleen kannen koffie kunnen maken.
  • vers gemalen bonen koffie per kop: bean to cup koffie - koffieautomaat Vers gemalen koffie en gezet per kop. De lekkerste en meest verse koffie voor uw bedrijf. Maar ook de duurste variant in aanschaf en onderhoud.

De kwaliteit is oplopend maar ook de prijs per kopje koffie. Hoewel de koffie uit een koffieautomaat met instantkoffie het duidelijk aflegt tegen automaat met vers gemalen koffie per kop, is de koffie kwaliteit vaak heel redelijk.